Програма на ББР подобрява условията за лизинг на техника и машини

1682
Програма на ББР подобрява условията за лизинг на техника и машини

Българска банка за развитие стартира нова он-лендинг програма, чрез която цели да облекчи условията за финансов лизинг за закупуване на машини и техника за микро, малки и средни предприятия. По програмата за индиректно финансиране „Лизинг лайн” ще могат да кандидатстват небанкови финансови институции.

Те от своя страна ще предоставят ресурса на български компании от сектора на микро, малкия и средния бизнес, които искат за закупят движимо имущество.

Първоначалният финансов ресурс, който ББР ще разпредели между лизинговите компании на пазара, е в размер на 25 млн. евро. При интерес от страна на небанковите финансови институции ББР има готовност да увеличи средствата двойно.

Максималният размер на кредитите за лизинг на машини и техника за бизнеса е до 500 000 евро или равностойността в лева. Лихвата за крайните бенефициенти - лизингополучатели, заедно с таксите за управление и за разглеждане на искания за финансиране, не може да надвишава 6.5%.

По програмата „Лизинг лайн” ще се финансира закупуването на транспортни средства с производствено значение, производствено оборудване, технологии и други активи, които са пряко свързани със стопанската дейност на микро, малките и средни фирми.

Срокът за подаване на заявки пред ББР от страна на небанковите финансови институции, предоставящи лизинг на МСП, е до 14 март тази година.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Ba Na Hills - слънчевата земя на чудесата

Кацнал на висок хълм, който гарантира прекрасен природен пейзаж,...