Учителка по български език и литература е извършила въоръжения грабеж на офис на Прокредит банк в Плевен преди около месец. Информацията потвърди пред агенция „Фокус"Цветан Цветанов.

37-годишната учителка от Славяново е задържана късно тази нощ от плевенската полиция.

До извършителя се е стигнало след няколко седмици наблюдения на криминалистите, „за което съм им много благодарен за добре свършената работа" - каза Цветанов.

В хода на разследването на случая, за голяма изненада се оказало, че жената, заплашила 3 банкови служителки на 15 март, които й дали наличните пари - 20 000 лева, е учителка по български език и литература.

Педагожката прибегнала до обира, защото имала неизплатени сметки, кредити и задължения. Тя се подготвила за него като закупила пластмасов пистолет.

Кризата променя профила на престъпниците, за което българската полиция в момента полага всички усилия да се подготви" - каза Цветан Цветанов.

Припомняме, че на 15 март 2010 година жена заплаши три касиерки в офиса на Прокредит банк в Плевен и ги принуди да й дадат наличната сума от около 20 000 лева. Обирът беше записан от охранителните камери на обекта.

Жената не е била маскирана, но лицето й е скрито от шал и слънчеви очила.