Технически анализ на основните валутни двойки

371
Технически анализ на основните валутни двойки

Fitch Ratings понижи дългосрочния дълг на Испания с 3 нива до BBB от А, с негативна перспектива, съобщи агенцията в изявление в четвъртък. "Испания се очаква да остане в рецесия през остатъка от тази година и 2013 г.", казва Fitch и добавя, че в съответствие с новите очаквания, испанския държавен дълг би могъл "да нарасне до 95% от БВП през 2015 г.."

Според Fitch, това понижение на рейтинга на Испания показва, че вероятно фискалната цена на преструктуриране и рекапитализацията на испанския банков сектор се е увеличила до € 60 - € 90 млрд., или 6-9% от БВП, от 30 млрд. евро, или 3 % от БВП,по предишни оценки.

Испания ще бъде в рецесия през останалата част от 2012 г. и 2013 г. с леко възстановяване през 2013 г., по предварителни оценки. Както се казва в изявление, Fitch смята, че високото ниво на външната задлъжнялост на Испания "е особено уязвима на зараза от продължаващата криза в Гърция."

Технически анализ


EUR / USD

Двойката не успя да поддържа движението нагоре, което се състоя през първата половина на сесията и се установи по-ниско, след като длъжностно лице от ЕС, отбеляза, че в момента няма спасителен план за испанските банки. На тази бележка, според съобщения в пресата, европейските чиновници са излезли с програма за спасителен план за Испания, който ще подпомогне крехкото домашно банкиране (между 40-80 милиарда), като същевременно налага "много ограничени условия" в Мадрид, концесия, която може да направи испанското правителство, по-склонно да приеме международна помощ.

Нива на съпротива: 1.2641, 1.2686, 1.2700
Нива на подкрепа: 1.2541, 1.2526, 1.2500

GBP / USD

Двойката се установи по-високо след като Английската централна банка остави улеснение за покупка на активи непроменено и подкрепи валутата повсеместно. Последните данни за услугите надминаха очакванията, докато продажбите за месец май нараснаха с 1.3%, над консенсусната оценка от 0.7%.
Нива на съпротива: 1.5630, 1.5640, 1.5662
Нива на подкрепа: 1.5525, 1.5500, 1.5470

Отдел Международни финансови пазари
ИП Евро-Финанс АД

forex@eurofinance.bg
www.eurofinance.bg

*Настоящият материал не представлява препоръка за покупко/продажба на ценни книжа.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg