Скандалните предвиждания на Saxo Bank за 2017 г.

5096
Скандалните предвиждания на Saxo Bank за 2017 г.

Ще бъде ли това годината, когато Китай ще надскочи очакванията за растеж, Brexit ще се превърне в Bremain (оставане на Великобритания в ЕС), мексиканското песо ще се покачи рязко и италианските банки ще извадят най-добре представящия се клас капиталови активи?

Saxo Bank, специалистът в онлайн търговията и инвестициите в различни активи, обяви днес своите годишни скандални предвиждания за предстоящата година.

В продължение на традицията да правим селекция от предвиждания, насочени към провокиране на дискусии за онова, което може да изненада или шокира възвръщаемостта от инвестициите през предстоящата година, прогнозите за тази година покриват различни сценарии, включително възстановяване на растежа в Китай, оживление при италианските банки, преминаване от Brexit към Bremain и готовността на ЕС за промяна в лицето на враждебните популистки реакции, и други.

Скандалните предвиждания не трябва да се разглеждат като официални пазарни прогнози на Saxo, вместо това те представят събития и движения на пазара, смятани за екстремни и извънредни, с огромен потенциал да разстроят консенсусните виждания. 


Стийн Якобсен, главен икономист в Saxo Bank, коментира: „След една година, в която реалността успя да надмине дори такива прогнози, които на пръв поглед изглеждаха малко вероятни – като изненадата Брекзит и резултата от изборите в САЩ – общата тема на нашите Скандални предвиждания за 2017 г. е, че във времена на отчаяние се изискват отчаяни действия.“

„Тъй като промяната винаги се случва във времена на криза, 2017 г. може да се окаже аларма за събуждане, която да доведе до истинско отдалечаване от „обичайния начин на правене на бизнес“, както по отношение на експанзионизма на централните банки, така и по отношение на строгите правителствени политики за икономии, които характеризираха времето след кризата от 2009 г.“

„Тъй като някои от предишните ни скандални предвиждания се оказаха далеч по-малко скандални от първоначално възприетите, важно е инвеститорите да са наясно с различните възможности извън пазарния консенсус, така че да могат да вземат информирани решения, дори при на пръв поглед малко вероятни пазарни сценарии.“

В този дух, ето и скандалните предвиждания на Saxo Bank за 2017 г.:

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg