Президентът Георги Първанов ще приеме утре вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков по негова молба. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Срещата е от 10.00 ч. на "Дондуков" 2.

В съобщението не се посочва дали срещата има връзка с напрежението между президента и финансовия министър, причина за което стана „внушението за финансовото състояние" на Първанов. От президентството тогава поискаха Дянков да даде обяснение какво е имал предвид или да подаде оставка.

В „Шоуто на Иван и Андрей" Дянков остави отворен въпроса „Млад милиардер ли е Първанов?" с думите „Определено не е млад". В последствие Министерството на финансите излезе със становище, че „президентът е бил подведен" и стенограма на разговора.

Въпреки това се стигна до намеса на премиера, който каза, че е забранил на Симеон Дянков да коментира други теми, освен финансови.

Днес в скандала се намеси и лидерът на ДСБ Иван Костов. Той заяви, че напълно подкрепя финансовия министър и „съветва президента да не превръща конфликта със собствената си съвест в искане на оставки".