Секторът на недвижимите имоти в ЮАР през 2006 година продължава с отличното си представяне

764
Секторът на недвижимите имоти в ЮАР през 2006 година продължава с отличното си представяне

Пазарът на търговска недвижима собственост в ЮАР продължава да се развива с добри темпове, като за изминалата година възвръщаемостта на инвестициите е възлязла на 26.7%, което бе и второто най-добро постижение от 1995 година насам, посочиха данни на Investment Property Databank (IPD).

Най-голям ръст на възвръщаемостта от инвестициите в страната е бил регистриран през 2005 година, когато тя възлезе на 30.1% на годишна база.

3-годишната средна възвръщаемост от инвестициите в търговска недвижима собственост в ЮАР е възлязла на 26.7%, посочиха изнесените данни, а 5-годишната в размер на 20.8%.

Ръстът при акциите на инвестиционните фондове, инвестиращи в недвижима собственост е изпреварил средния за пазара ръст, като за три години те са поскъпнали средно с 41.2%, а за пет 33.8%.

За втора поредна година индустриалните недвижими имоти са били водещи по ръст в сектора на недвижимите имоти, като за изминалата година те са донесли доходност на инвеститорите в размер на 31.1%. Офис секторът за поредна година е изоставал по доходност за инвеститорите, като възвращаемостта му възлезе на 24.5% през 2006 година.

Данните затвърждават положителното развитие на пазара на недвижимите имоти в страната и нареждането й сред челните места по възвръщаемост на инвестициите. За сравнение, възвъръщаемостта на инвестициите в търговска недвижима собственост в Канада за изминалата година е възлязла на 18.6%, във Великобритания на 18.1%, в Дания - 17.8%, в Норвегия - 17.6%, Швеция 16.2% и т. н.

През настоящата година анализаторите очакват цените на търговските недвижими собствености да продължават да се повишават, но ръстът им да се забави, в сравнение с последните две години, както и цените на офисите и индустриалните недвижими имоти да ги изпреварят по ръст.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg