Спад в строителството през юли

1619
Спад в строителството през юли

По предварителни данни на НСИ, през юли 2015 г. индексът на продукцията в сектор „Строителство”, изчислен въз основа на сезонно изгладени данни, е с 0.3% под равнището от предходния месец.

Календарно изгладените данни показват намаление от 0.2% на строителната продукция през юли 2015 г., в сравнение със същия месец на 2014 година.

През юли 2015 г. индексът на произведената строителна продукция, изчислен от сезонно изгладени данни, е под равнището от предходния месец, като продукцията от сградно строителство намалява с 1.5%, но същевременно гражданското/инженерното строителство бележи нарастване с 0.9%. 


На годишна база намалението на строителната продукция през юли 2015 г., изчислено от календарно изгладени данни, се определя от отрицателния темп при сградното строителство, където намалението е с 8.6%, докато при гражданското/инженерното строителство е регистрирано увeличение от 9.3%.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg