Arco Real Estate: Имотният пазар започва да се балансира

1108
Arco Real Estate: Имотният пазар започва да се балансира

© Arco Real Estate

Началото на годината продължи тенденцията от края на 2021 с бум на покупко-продажбите. Второто тримесечие балансира пазара и много от надценените имоти започнаха да коригират цените си в посока надолу.

Глобалната инфлация и военните действия дадоха своето отражение и върху сектора на недвижимите имоти заради липсата на диверсификация на доставчици и скока в цените на отделни суровини.

По предварителни данни на НСИ през април 2022 г. индексът на продукцията в сектор „Строителство“, изчислен въз основа на сезонно изгладени данни, е с 0.6% под равнището от предходния месец. През април 2022 г. в сравнение със същия месец на 2021 г. календарно изгладеният индекс на строителната продукция намалява с 2.4%. В следващите няколко месеца се очаква нормализиране на пазара на „зелено”, свързано със завишените цени на имотите, глобалната политика за повишаване лихвения процент, цената на строителните материали и алтернативни източници за необходимите суровини.


Тази статистика кара много строители и инвеститори, които са закупили имоти, да разгледат варианти да се освободят от част от парцелите или да търсят партньори, с които да реализират проектите. Наблюдава се повишено търсене и предлагане на терени и готови инвестиционни проекти.

ARCO REAL ESTATE предлага възможност за намирането на партньор или купувач на готови парцели и парцели в процедура по регулация. Екипът от професионалисти консултира напълно безвъзмездно за възможностите на пазара и потенциалът за реализиране на даден УПИ.

Свържете се с Лазар Лазаров, Мениджър инвестиционни проекти на 0877 766 419 или lazar.lazarov@arcoreal.bg и получете своята безвъзмездна консултация за парацела или проекта.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg