Милиардер планира нов град, първите жители ще се преселят през 2030 г.

7814
Милиардер планира нов град, първите жители ще се преселят през 2030 г.

© BIG/Bucharest Studio

Американският предприемач Марк Лор планира да изгради изцяло нов град в САЩ. Проектът, чието име ще е Телоса, ще се намира на неизвестно за момента място, а първите му жители ще могат да се преселят през 2030 година.

Лор натрупа своето състояние, след като продаде компанията си за онлайн търговия Jet.com на Walmart за сумата от 3.3 млрд. долара през 2016 година.

Милиардерът е на мнение, че за този проект следва да се закупи огромен парцел от земя – около 600 000 дка, като приходите след това ще идват от отдаването под наем на различните помещения и бизнес – от образователната и здравната сфера, до търговията и различните услуги. Всеки един от тези бизнеси също така ще плаща и данъци.

Бъдещият град ще разполага с много зелена и ферми около него, както и соларни панели и система за събиране на дъждовната вода.

В центъра на града ще е разположена огромна кула и парк, както и зелени площи. Придвижването из града ще е възможно, както за пешеходци и велосипедисти, така и за автономни автомобили, който обаче ще се движат с минимална скорост.


Според Лор, един подобен проект може би ще струва около 25 млрд. долара в начален етап, което ще позволи около 50 000 души да имат свой собствен дом. Проектът обаче може да се разрасне до 5 млн. жители, което би струвало 400 млрд. долара през следващите десетилетия. 

Финансирането може да се осигури, както от частни инвеститори, така и от щатски и държавни грантове, но също и заеми.
 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg