Ако нямате достатъчно място за самостоятелна голяма кухня, можете да направите такава, като усвоите част от пространството на други помещения.

Вижте някои от предложенията на списание Amazing Interior Design.

На балкона

В зависимост от мястото, с което разполагате, балконът може да приюти няколко кухненски шкафа, мивка, печка или котлон и дори маса за хранене или пейка.

Като част от всекидневната

Това е може би най-често срещаният вариант в съвременното строителство. Едно по-широко отворено помещение служи като кухня, място за хранене и за почивка пред телевизора.

Вижте още: Стилни аспиратори за кухнята

Отделете кухнята с вътрешна стена

Ако искате все пак кухнята да бъде отделена от хола, ще трябва да жертвате част от пространството и да я отделите със стена – цяла или частична.

На покрива

Ако живеете в мансарден апартамент и имате голяма тераса на покрива, можете да я използвате, като изнесете кухнята там.

Под навеса на двора

Интересна и функционална може да бъде и кухнята на двора под навеса. Ако не цяла кухня, то поне едно барбекю ще радва както окото, така и стомаха.

В сутерена на къщата

Най-често сутеренът на къщата се оказва безсмислено мазе или място за трупане на ненужни вещи. Използвайте това пространство по-функционално, като го превърнете в красива кухня.

На тавана

Следвайте скосяванията на тавана, за да направите интересен дизайн на кухнята.

Вижте още: 18 интересни и нетрадиционни кухненски дизайна

В килера или в шкафа

Нестандартно решение е да направите малка кухня в килера или да я скриете зад гардероб с плъзгащи се врати в стаята.

В пространството под леглото

Леглата, които заемат горната част на помещения с високи тавани, дават възможност за максимално усвояване на пространството. Използвайте мястото под тях за кухненските шкафове.

Мини кухня с размерите на двукрилен гардероб

Котлон, мивка, микровълнова, хладилник и няколко чекмеджета. Всичко това събрано в един двукрилен гардероб. Идеално решение за тесни пространства.