Актив Пропъртис с покупки в местността Орешака и Парк Отдих и култура

1334
Актив Пропъртис с покупки в местността Орешака и Парк Отдих и култура

В края на миналия месец Актив Пропъртис АДСИЦ е придобил правото на собственост върху 12 недвижими имота, намиращи се в местността „Орешака” в землището на с. Крумово, общ. Родопи, обл. Пловдив, с обща площ 48 076 кв. м, съобщава порталът на Българска фондова борса.

Фондът е закупил и два поземлени имота с незастроени площи 11 578 кв. м, попадащи в УПИ "Парк Отдих и култура", гр. Пловдив.

С новата ни покупка в местността „Орешака” целим увеличаване на инвестициите си в района на летището, докато останалите имоти ще бъдат използвани за строителството на жилищен комплекс от затворен тип, сподели за Profit.bg изпълнителният директор на дружеството Дилян Панев.

С решение на Пловдивския окръжен съд, в края на март бе вписано увеличението на капитала на дружеството от 5.2 млн. лв. на 19.728 млн. лв., чрез издаването на 14.528 млн. нови акции с номинална стойност 1.00 лв. и емисионна стойност 1.50 лв.

В касите на фонда постъпиха общо 21.792 млн. лв. Днес сделки с акциите на дружеството не се сключиха, като офертите купува/продава останаха на нива от 1.53 лв./1.57 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg