Специално проектирана офис сграда за нуждите на аутсорсинг и IT индустрията отваря врати в края на месец октомври в близост до Гребната база в Пловдив.

Проектът Офис парк Пловдив отговаря на най-високите стандарти за качество и на всички технически и функционални изисквания на компаниите от технологичния сектор.

Офис сградата привлича наемателите с топ локацията си в най-зелената част на Пловдив, в близост до мол Пловдив и парк „Отдих и култура“ и с гледката към бул. Свобода и зелените площи на район Запад и Младежки хълм.

Три главни булеварда осигуряват бързи комуникации към останалите райони на града, автомагистрала Тракия и летище Пловдив.

По-малко от месец преди откриването, сградата е почти запълнена, а за останалите офис площи се водят финални преговори с наематели от IT и аутсорсинг индустрията.

„През последните две години Пловдив се превърна в предпочитано място за развитие на нов бизнес от страна на IT и аутсорсинг индустрията“, коментира управителят на Галакси Инвестмънт Груп Константин Бояджиев.

„Доказателство за това е и интересът от страна на наемателите. По-малко от месец преди откриването, сградата е почти запълнена, а за останалите офис площи се водят финални преговори с наематели от IT и аутсорсинг индустрията“, допълни още той.

Галакси Инвестмънт Груп стопанисва и проекта Роял Сити Бизнес Парк, в който наематели са Софика и Scalefocus, едни от водещите български аутсорсинг компании, отворили офиси в Пловдив. Компанията има добри партньорски взаимоотношения с почти всички големи компании от сектора, в който се очаква да бъдат разкрити нови 5000 работни места в следващата една година.

Превръщането на Пловдив във водещия IT център на България привлича инвеститорите от високотехнологичните компании. Допълнително конкурентно предимство на града са квалифицираните кадри и усилията на университетите да откриват нови специалности с технологичен профил, с което се подкрепя развитието на високотехнологичната индустрия.

Добрите условия на бизнес средите в града вече доведоха в Пловдив компании като Telus International, Aii Data Pro, Scale Focus, Unify, 60К, Questers Group, Sibiz, Programista, Sofica Group, SBTech, Reward Gateway, Speedflow и други.