С атрактивен имот със собствено бомбоубежище могат да се сдобият бизнесмени в предстоящия търг на Националната агенция по приходите в Русе. Сградата е на 3 етажа с канцеларии, спомагателни помещения и чудесен изглед към река Дунав.

Атрактивният имот е разположен в идеалния център на Русе. Помещенията обхващат 249 квадратни метра площ, а върху други 194 квадрата има масивен гараж с работилница и барче, отделно и складове. Всичко това е строено през следвоенната 1945 година на улица „Капитан Евстати Винаров" 9 в близост до площад „Дунав" и Летния театър. Последният ремонт на сградата е правен преди 2 години.

"След 54-та година се превръща в управление на строително-монтажния комбинат. В нея са работили около 115 човека и за тях е било предвидено скривалище на 2 етажа", обясни Николай Николаев - говорител на ТД на НАП - Русе.

От данъчната администрация потвърдиха, че новите собственици не са длъжни да се съобразяват с някогашното предназначение на бомбоубежището. И тъй като в него през цялата година температурата е доста ниска, би могло да се използва като естествен хладилник и да послужи за изба за вино или за отглеждане на гъби.

Тайното наддаване за имота ще е на 20 септември, като началната тръжна цена е 800 хиляди лева.