Един от най-богатите хора на планетата – индийският милиардер Мукеш Амбани, чието състояние се оценява на 43 млрд. долара, строи жилище на стойност 2 млрд. долара.

Резиденцията, носеща името Antilla ще представлява блок с височина 27 етажа и ще се намира в централната част на финансовата столица на Индия – Мумбай. Проектанти на сградата са базираната в Далас Perkins и Will &Hirsch Bedner Associates от Лос Анджелис.

Когато сградата бъде завършена, през месец януари следващата година, височината й ще бъде 165 метра, а общата застроена площ малко над 37 хил. кв. м. Според проекта, всички етажи, както и материалите използвани при строежа им, ще бъдат различни.

Ако например метал, дърво или кристал са използвани на деветия етаж, то те няма да имат място отново преди дванадесетия етаж. Строителството на жилището ще бъде по-скъпо от това на суперлуксозен хотел и заради уникалното вътрешно обзавеждане и дизайн.

Сградата ще разполага с паркинг на шест нива с капацитет 165 автомобила. В лобито ще има девет асансьора за бързото отвеждане на членовете на семейството до по-горните етажи.

Освен многобройни спални и бани, в имението ще има и фитнес салон, огромен басейн, йога стая, кино зала, външна и вътрешна градина с всякакви видове растения донесени от цял свят. Поради жегата в Индия е предвидена и т.тан. ice room, където ще вали изкуствен сняг.

На най-горните етажи, предоставящи уникални гледки към Арабско море и града, Амбани планира зала за посрещане на бизнес гостите си.