Какво може да си купите с 1 млн. долара (около 1.8 млн. лв.)?

Луксозна кола, цигулка Страдивариус или може би ще ги инвестирате? Е, в случай че изберете последния вариант, от Financial Times ни представят няколко възможности за покупка на луксозни имоти по света.

Скорошно проучване на Knight Frank посочи, че срещу 1 млн. долара ще можем да си купим най-малък имот в Монако – едва 17 кв. м.

Вижте още: Колко кв. м лукс може да се купят с 1 млн. долара по света?

На второ място идва Хонконг с 20 кв. метра, а на трето - Лондон с 21 кв. метра. В централната част на Ню Йорк парите ще са достатъчни за покупката на 27 кв. м.

И така, защо да си купувате малко жилище в посочените градове, след като за същата сума ще купите имение с 14 стаи в Кейптаун?



Е, добре, ако искате нещо по-наблизо, то тогава Германия е идеален вариант.

Например в Берлин ще можете да си купите пентхауз с три спални и 137 кв. м площ срещу 959 366 долара.

Или пък вила с 10 стаи на остров Корфу за 932 хил. долара, а защо не шестстайно каменно имение на Френската Ривиера за малко под 1 милион.

В случай че се нуждаете от малко повече площ, може да се нанесете в луксозна вила на Барбадос срещу 995 хил. долара.

Или пък вила с четири спални на остров Пукет в Тайланд срещу малко повече пари – 1.07 млн. долара.

Е, имотите в Хонконг са доста скъпи, но срещу 950 хил. долара може да си купите апартамент с две спални в една от новите и модерни сгради. В случай че имате домашен любимец, е добре да знаете, че в част от сградите те не са добре дошли.

Затова от FT предлагат вариант за жилище на остров Лантай, разположен само на 30 мин. от Хонконг с ферибот. Там жилище с четири спални и страхотна гледка ще ви коства 932 000 долара.

В Токио едностайно жилище пък ще струва 1.05 млн. долара.