Мечтата на хиляди британци е да си купят стара къща в живописна местност във Франция, където топлото лято превръща дори порутената плевня в перфектен дом под слънцето, пише "Индипендънт".

Все повече жители на Острова обаче се отказват от тези планове за имот отвъд Ламанша, тъй като икономическата криза засегна и пазара за недвижима собственост втора ръка, констатира лондонското издание.

Вместо към Франция сега някои инвеститори търсят изгодна сделка по-надалеч. Страни, смятани преди за прекалено политически нестабилни или много отдалечени, започват да привличат британците. Тайланд, България и Венецуела са сред тези топ дестинации, посочва "Индипендънт".

България може и да не е била напред в списъка за купуване на имот втора ръка години наред, а загрижеността на Европейската комисия от ширещата се корупция далеч не насърчава бъдещите инвеститори, но като развиващ се пазар за недвижимо имущество и поради потенциала да се реализира печалба от по-нетрадиционното купуване на стари къщи страната привлича британските инвеститори.

За непретенциозните 116 000 британски лири можете да си купите тристайна вила с просторна кухня, трапезария, хол, три бани и огромна градина на брега на Черно море. Може и да не се намирате точно в земята на виното и сиренето, но сте съвсем наблизо до Варна - черноморски курорт и един от най-старите европейски градове, пише "Индипендънт".

Източник: БТА, Снимка: БГНЕС