Общо 64 са имотите в Гърция, предлагани от Лукс Имоти на цени над 1 млн. евро, които богатите нашенци могат да разгледат и евентуално закупят.

Три от тях са с цени от над 10 млн. евро, а общо 10 са обявени за продан за повече от 5 млн. евро.

Срещу 20 млн. евро се предлагат 3000 дка курортна зона в град Сарти, Халкидики.

Парцелът се намира на 400 м до морето и на него могат да се построят курортното вилно селище или семейна резиденция.

Срещу 12 млн. евро пък могат да се придобият 80 000 кв. м парцел в село Калитея, на полуостров Халкидики. Курортът Калитея е на около 86 км от Солун и се намира на североизточния бряг на Касандра. Това е мястото с най-оживен нощен живот на ръкава и най-много забавления на едно място.

Парцелът е идеален за строителство. От имота има достъп до улица. И достигане до вече построените имоти.

Сумата от 10 млн. евро пък ще е достатъчна да се закупи гръцки остров. Той разполага с 2 собствени плажа и площ от 104 хил. кв. м. Намира се на втория ръкав на полуостров Халкидики - Ситония. Островът е идеален за покупка с инвестиционна цел или за частно използване.

Вижте още: Колко струва да притежаваш гръцки остров?

В случай, че желаете да си закупите хотел, предложенията са две - в Халкидики и Сани, като цените са съответно 8 и 7.5 млн. евро.

Така достигаме и до къщите и вилите, чиято най-висока цена е 8 млн. евро.

Това е цената за каменна къща с 1453 кв. м площ, включваща 7 спални, 6 бани и 6 тоалетни.

Имението е с висок клас довършителни работи, бронирани прозорци, покривът е изработен от материали от вулканична лава.

Срещу сумата от 5.5 млн. евро се предлага еднофамилна къща в с. Агия Кириаки.

Основната сграда в имението е от 775 кв. м, а къщата за гости – още 180 кв. м. Имотът се намира на около 600 м от морето, като разполага с частен плаж.

Градините са засадени с повече от 90 вида стари борови дървета, които осигуряват уникален микроклимат и невероятна атмосфера.

С половин милион евро по-евтино може да се придобие луксозно имение, заобиколено от градина и площ от 5360 кв.м. Основната сграда е с обща площ от 700 кв.м.

Имението, находящо се в Ситония, Халкидики се отоплява с течно гориво. Градината разполага с голям плувен басейн и джакузи с топла вода.