Само 21 дни остават до откриването на най-новия търговски център в столицата ни. Става въпрос за Bulgaria Mall, който ще отвори врати на 1 декември 2012 г.

В търговския център ще има над 140 магазина, разположени на общо 33 хил. кв. м.

Паркингът ще осигурява повече от 1100 места, което ще му отреди трета позиция сред най-големите паркинги измежду търговските центрове у нас.

Преди време Profit.bg направи класация за най-големите паркинги, като начело е този в The Mall с неговите 2800 места, следван от Сердика Център с 1600 броя.

Mall of Sofia разполага с 700, докато най-скромен е капацитетът в Sofia City Center и Sky City Mall, съответно 400 и 320 паркоместа.

Bulgaria Mall ще е първото място в България, където стъпва британският универсален магазин Debenhams. На неговите три етажа и 3000 квадрата търговска площ ще се продават дрехи, обувки, битова техника, аксесоари за дома.

С магазини тук са още “Технополис”, Carrefour в подземието, Esprit, “Спорт депо” и много други.

Третият етаж е определен за заведения. Освен познатите KFC и Subway, тук за първи път в България ще се появи нашумялата във Великобритания верига за азиатска кухня Wagamama.

До “Хиполенд” и кино “Арена” на последния етаж има обособен детски кът, в който родителите могат да оставят за кратко децата си, докато пазаруват или гледат филм.

Кино комплексът със своите 7 зали е определено удар за инвеститорите в комплекса, тъй като в тази част на София - южните квартали, няма нито едно кино.