Офис сграда клас А ще изгради Прайм Пропърти БГ АДСИЦ на ул. Пиротска в столицата, посочи изнесена от дружеството информация. Петнадесет етажната сграда ще бъде с надземна разгъната застроена площ от 18 500 кв.м и подземна - близо 9 000 кв.м. Площта на земята е 2 400 кв.м.

Завършеният идеен проект предвижда 4 подземни нива за паркиране, както и всички елементи на клас А офиса – технологична инфраструктура, висока степен на сигурност, окачени тавани, повдигнат под и т.н.

Строителството ще започне тази година, а окончателното завършване на проекта се планира за 2011 г. Плановете на Прайм Пропърти БГ АДСИЦ са сградата да бъде отдавана под наем, като размерът и разположението на офисите ще бъдат определени съвместно с бъдещите наематели.

Инвестицията на дружеството е в размер на 20 млн. евро, а очакваната годишна норма на възвращаемост - около 25%. Aрхитект на проекта е Калин Диков, известен със свои знакови постройки. Една от тях е бизнес център „Белисимо” в гр. София, която печели през 2006г. най-голямата награда в престижния конкурс „Сграда на годината”, в състезание с над 30 качествени проекта.

От Прайм Пропърти БГ АДСИЦ смятат, че офис сградата на улица Пиротска, в която инвестират, по нищо няма да отстъпва на известния бизнес център „Белисимо”.

“Прайм Пропърти БГ” е акционерно дружество със специална инвестиционна цел (АДСИЦ), лицензирано от Комисията за финансов надзор още през януари 2004 г. Инвестира в строителство и продажба на жилищни имоти, строителство и отдаване под наем на търговски площи и офиси, и строителство и продажба на ваканционни имоти в София и страната.

Дружеството има 8 проекта на обща стойност около 180 млн. евро. Сред най-големите проекти на компанията са Бизнес парк Пловдив, ваканционно селище „Фарът”, черноморски комплекс „Корал Резиденс”.

Основните инвеститори в "Прайм пропърти БГ" са големи международни (68%) и местни (32%) институционални инвеститори - пенсионни и застрахователни компании, фондове и др.