Имението в Бевърли Хилс, станало известно от холивудски класики като „Кръстникът“ и „Бодигард“, беше обявено за продажба на цена от 175 млн. долара, съобщава Wallstreet Journal.

То разполага с над 28 спални и шест къщи върху пет акра земя, два плувни басейна и къща за гости със седем спални, в която са отсядали много известни личности.

Меденият месец на семейство Кенеди

Настоящият собственик на имота е инвеститорът Ленард Рос, който купил имението преди четири десетилетия за по-малко от 2 млн. долара. Вестникарският магнат Уилям Рандолф Хърст и актрисата Марион Дейвис също са били собственици на къщата.

Джон Кенеди и съпругата му Жаклин прекарват тук медения си месец, след което бъдещият президент установява в имението предизборния си щаб на западното крайбрежие.

За почитателите на киното обаче къщата е по-известна със сцената с конската глава от филма „Кръстникът“. Луксозното имение беше за последен път на пазара през 2007 г., когато цената му беше 165 млн. долара.

Рос обаче реши да прекрати опитите за продажбата му по-малко от година след това. Сега обаче той явно е решил категорично да го продаде.