Имение в Бевърли Хилс, което някога е принадлежало на издателя Уилям Хърст и където са снимани сцени от филма „Кръстникът“, беше обявено за продажба, съобщава Wallstreet Journal.

Настоящият собственик, адвокатът Ленард Рос, продава имението за 195 млн. долара. Той вече обяви имота за продажба през 2007 г., когато поиска за него 165 млн. долара, но така и не намери купувач.

Оттогава имението се отдава под наем на цена от 600 000 долара на месец. То разполага с 28 спални, 38 бани, две изкуствени езера и осветен тенис корт.

В имението са снимани сцени от култовите филми „Кръстникът“ и „Бодигард“. Освен това американският президент Джон Ф. Кенеди и съпругата му Жаклин са прекарали част от медения си месец в къщата.

Рос купил имота преди около 40 г. за по-малко от два милиона долара. През 1990 г. той го разширил с около 20 000 кв. м и оборудвал прозорците с бронирани стъкла. Рос съобщава, че къщата е отдавана под наем на много известни хора, сред които и членове на британското кралско семейство.

Сред най-известните собственици се сочи американският медиен магнат и основател на холдинга Hearst Corporation Уилям Хърст, който е сред създателите на жълтата преса.