Мечтата ви да живеете на дърво, подобно на птица, може да се превърне реалност в скоро време. Или поне така твърдят консултантите от Blue Forest.

Те разкриват част от плановете на Nesting - уникален проект за колония от къщи на дърво, чиято цел е да възстанови връзката на човека с природата.

Атмосферата е идилична и екологично ориентирана. Тези къщи представляват прекарен начин да се приближите до природата и да усетите ритъма й.

Колонията е заобиколена от спиращи дъха природни пейзажи в долината Робин Хил. Nesting предлага 13 естествени къщи на дърво, 11 ложи от кедър и 40 сезонни палатки.

Дизайнът на ложите е вдъхновен от удивителните гнезда, построени от птиците.

Всяка къща на дърво е позиционирана по начин, който да я прави неразделна част от заобикалящата я природа.

Анди Пейн, основател на Blue Forest, споделя, че къщите на дърво изглеждат подобни помежду си, но всъщност не са. Те са създадени така, че да се допълват. Така се постига хармоничност и баланс.

Blue Forest ще работи в сътрудничество с Тейт Хармър, за да минимизира следите от строителните дейности върху природата.

Употребата на чедър спомага за създаването на естествен вид на построените структури.

Предвижда се Nesting да отвори "врати", както се казва, през пролетта на 2018 година. Втора фаза от проекта включва изграждането на 9 допълнителни къщи на дърво и още 17 ложи от кедър.