Едностаен апартамент може да се окаже най-евтиният дом във Великобритания, след като бъде обявен за продажба по-късно този месец, защото началната му цена е едва един паунд, пише Daily Mail.

Имотът в Ливърпул се продава от компания за онлайн покупки на къщи с надеждата ниската начална цена да помогне за привличането на потенциални купувачи. Но всеки, който иска да се сдобие с нов дом на ниска цена, ще трябва да има дълбоки джобове, защото апартаментът се нуждае от ремонт за 8000 паунда.

House Buy Fast, която иска да се превърне в алтернатива на агенциите за недвижими имоти, купила апартамента и се надява да го продаде бързо на търг. Жилището на приземен етаж в Кросфийлд клоуз близо до Ботаническите градини Wavetree, разполага с една спалня, отделна кухня и баня.

То се предлага с паркинг място и се нуждае от модернизация, но е идеално за човек, който купува първото си жилище, съобщават от House Buy Fast. „Не знаем за колко пари ще бъде купен апартаментът, когато го предложим за продажба. 4000-5000 паунда? Кой знае? Какъв по-добър начин да разберем колко струва даден имот от това да поставим начална цена от един паунд?“, казва представител на House Buy Fast.

Търгът за жилището е насрочен за 24 ноември.