Брокери : Сравнително спокойна търговия се очаква през седмицата

759
Брокери : Сравнително спокойна търговия се очаква през седмицата

Екипът на Profit.bg се допита до трима брокери относно очакванията им за търговията през настоящата седмица на БФБ - София.

Гено Тонев, Юг Маркет Фонд Мениджмънт АД

“След няколко дни на корекция в цените на повечето активно търгувани компании, през тази седмица очаквам сравнително спокойна търговия. Страхът от по-сериозен спад ще ограничи опитите за поскъпване дори при дружества със солиден фундамент. Публикуването на консолидирани отчети от холдинговите компании може да внесе известни емоции в търговията, но ефектът им едва ли ще бъде дълготраен. Обобщено, очакванията ми са за странично движение на индексите и относително понижена инвеститорска активност.”

“Сред по-интересните събития през седмицата се очертава аукционът за продажба на 2,5 млн. акции от капитала на “Еврохолд България” АД / EUBG/, който ще се проведе в сряда. Интересът към най-новата публична компания бе очаквано силен още при старта на вторичната търговия, но създалата се еуфория трудно може да бъде оправдана към настоящия момент. В крайна сметка, последната дума ще имат големите институционални инвеститори, които се очаква да бъдат основните купувачи на предложения за продажба пакет от 5 процента.”

Христо Дженев, Интеркапитал Маркетс

„През настоящата седмица има три по-интересни събития, които ще се отразят на търговията. С най-голяма тежест очаквам да се отрази крайната дата на търговия с акциите на Синергон холдинг с право на участие от поредното увеличение на капитала. Интересно ще бъде и около аукционa на Еврохолд, където ще бъдат предложени нови 5% от капитала на компанията. Иначе очаквам търговията да се развива по сценария от последните седмици - редуване на сесии със спадове и сесии на възход.”

Минчо Минчев, ТБ Инвестбанк

“Седмицата ще ни предложи две важни събития, едното е смесеният закрит аукцион за 5% или 2 500 000 акции от капитала Еврохолд България в сряда. След като през изминалата седмица търговията стартира доста активно, очакванията са да има и голям инвеститорски интерес към допълнително предложените акции. Другото събитие което очаквам да окаже влияние върху търговията на БФБ – София е промяната в структурата на индекса SOFIX от 26 февруари. Вече наблюдавахме масирани покупки, съпътстващи предходната промяна на членовете на индекса, като основната им цел е хеджиране на издателя на варианти ABN AMRO върху SOFIX, търгувани в чужбина.”

*Цитираните мнения не представляват препоръка за покупко/продажба на акции.

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg