Джордан Белфърт: Убеждението е най-важният ни инструмент

10809
Джордан Белфърт: Убеждението е най-важният ни инструмент

Джордан Белфърт, по-известен у нас като истинския Вълк от Уолстрийт, пристига в България на 7 април 2015 г. Той ще проведе целодневно обучение на тема: „Техники за продажби и убеждаване по системата на Джордън Белфърт” в Sofia Event Center.

Събитието е част от световното турне на Белфърт за представяне на разработената от него система, която става особено популярна в бизнес средите през последните години в глобален мащаб.

Profit.bg е медиен партньор на проекта, a г-н Белфърт бе така любезен да ни отговори на няколко въпроса:


1. Г-н Белфърт можете ли да посочите три принципа, към които човек трябва да се придържа, за да постигне успех в живота?

Ще спомена първия и най-очевиден принцип, който аз научих по трудния начин – винаги да спазвате морала и етиката. Ако имате солидна репутация в бизнеса, това ще ви отвори много врати и ключа към трайният успех и страхотните възможности. Имайки предвид това, аз също така вярвам, че е важно да се поемат рискове, но премерени и разумни рискове, макар и да са истински и понякога плашещи, при които сте готови да се провалите, вместо да не опитате да реализирате мечтите си.

На последно място е способността да продължавате и никога да не се отказвате, примесена със здрава работа и отдаденост, която води до успех. Много хора се приближават до успеха, но се отказват прекалено рано. Трайният успех изисква здрава работа, но определено си заслужава.

2. Мислите ли, че Уолстрийт и светът, като цяло, си взе някаква поука от случилото се през 2008 г. и можем ли да очакваме в скоро време нещо подобно?

От оптимистична гледна точка би ми се искало да мисля, че всички сме се поучили от световната финансова криза. Истината е, че докато има начини хората да правят привидно лесни пари, като заобикалят правилата, ще има такива хора, които няма да си вземат поука.

Смятам, че като цяло всички осъзнахме, че трябва да поемаме повече отговорност. Не забравяйте, че не само на Уолстрийт имаше тъмни сделки. Всички го правеха - от правителството, което не бе наложило по-строги регулационни механизми на Уолстрийт до обикновените граждани, които теглеха заеми, които не могат да си позволят да изплащат.

Не мога да кажа дали в скоро време ще се случи подобна криза. Има много променливи, заложени на карта. Мисля, че светът е осъзнал колко свързани помежду си сме и че хората са по-наясно с ефектите, които отделните държави оказват една на друга в икономическо отношение.

Вижте още: Джордан Белфърт: Ще ви науча как да печелите пари

3. Процентът на инвестиращите на Българска фондова борса е около 1-2%. Какво ще препоръчате на останалите 98% и защо трябва да инвестират на борсата?

Смятам, че ако човек има разполагаемия доход, тогава би трябвало да инвестира като част от един дългосрочен план. Преди обаче да прави това, той или тя трябва да се образова, тъй като според мен само хората, които са добре информирани, трябва да инвестират.

Освен това, те трябва да диверсифицират и да не влагат всичко в една-единствена идея или сектор. 

4. Какво ще препоръчате на хората, които искат да градят кариера на Уолстрийт?

Ако човек иска работа на Уолстрийт, трябва да си намери такава в компания с добра репутация, да си намери ментор и да започне да се изкачва нагоре.

Разбира се, може да създаде и собствена компания, Уолстрийт обаче е едно от онези места, на които може да успеете, дори и ако работите за някой друг, стига да подхождате с нагласата, че градите собствен бизнес като част от неговия бизнес.

5. На какво да наблегнат и как да се предпазват от "финансови изкушения"?

Ами, ако нещо не е правилно, не е морално или не е етично, просто не го правете. Винаги ще има изкушения - капанът на незабавното възнаграждение. Това обаче не са ключовете към трайния успех. Ако прочетете книгата ми, ще научите това.

Вижте още: Джордан Белфърт: В България хората са много образовани

6. Опишете себе си, работата си и своя живот в едно изречение.

Животът ми представлява най-доброто и най-лошото от човешката природа, събрани в едно.

7. Трите най-важни неща, които ще научим от вас на 7 април?

Първият ви въпрос бе за трите най-важни принципа за успеха. Без да притежавате способността да убеждавате хората и да им влияете, имате много малки шансове за успех. Убеждението е най-важният инструмент, с който разполагаме в нашия личен арсенал.

Убеждението е начинът, по който продаваме идеите или продуктите си на хора или компании. То също така ни позволява да убеждаваме и по други начини. Как един учител ще обясни на учениците си колко е важно да учат уроците си, ако не може да им влияе?

По тази причина най-важното нещо, което присъстващите ще научат от мен, е как да влияят на хората. Тук има и много подкатегории: установяването на разбирателство, езикът на тялото, интонацията; ще ви науча на всички това. Това, естествено, върви ръка за ръка с моята система наречена „Пряка линия за продажби“ и всички ще научат и за това.

Има много неща, на които уча, но мисля, че другото важно нещо е стойността на ясната визия и намирането на въодушевление да искате да работите здраво, за да я постигнете. 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Ravula
# 0
11:11 | 22 November 2015
Enntihielgng the world, one helpful article at a time.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg