Пазарите в България, Сърбия и Русия с най-голям потенциал

1327
Пазарите в България, Сърбия и Русия с най-голям потенциал

Капиталовите пазари в България, Сърбия и Русия са с най-голям потенциал. Това мнение споделиха портфолио мениджърите, присъствали на първия по рода си семинар „КД Секюритис и партньори” на тема: Финансовите точки на КД – съвременен начин за общуване с инвеститорите”.

Мнение за българския пазар изказаха Антон Домозетски (изпълнителен директор, Капман Асет Мениджмънт) и Владислав Панев (УД Статус Капитал), според които в следващите 1-3 месеца пазара ще отбележи повишение.

Оптимизът за българския капиталов пазар в по-дългосрочен план изказа пред Profit.bg Северин Въртигов (УД БенчМарк Асет Мениджмънт).

Според Константин Абрашев (БенчМарк Асет Мениджмънт) най-голям ръст през следващите месеци ще наблюдаваме при руските петролни компании, поради предстоящото драстично намаляване на данъчната тежест върху тях.

”Евентуалното листване през следващите години на Булгаргаз и НЕК не представлява интерес за нас”, каза още Абрашев. Личното му мнение е, че голяма доходност ще се отчете при Rosoil и Е.ON.

Най-интересния пазар в региона според Владислав Панев пък е Сърбия, като потенциал за растеж има и Македония. Той обясни, че в момента банките в региона се търгуват на изключително привлекателни нива.

Вижте още: КД Инвестмънтс отваря нови финансови точки през 2008 г.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg