Милионери се притесняват да не завещаят прекалено много пари на децата си

7450
Милионери се притесняват да не завещаят прекалено много пари на децата си

© Unsplash.com

Заможни знаменитости, като Даниел Крейг и предприемачи, като Уорън Бъфет и Кевин О‘Лиъри не са единствените, които се притесняват, че може да завещаят прекалено много пари на децата си. Милионерите са все по-загрижени за това каква част от богатството си да завещаят на своите наследници.

Това показва проучване на нагласите относно наследството на изданието The Motley Fool сред 2 000 души с лично състояние от над 1 млн. долара.

Едно от основните притеснения на участниците в проучването е вероятността да завещаят прекалено много пари на наследниците, като 67% от тях са споменали за това.


Те също така има множество притеснения относно ефектите от завещаването на прекалено много пари на наследниците си, в това число, че богатството ще бъде  “използвано безотговорно” или, че “ще направи така, че бенефициентите да мързелуват.”

Близо 63% от милионерите по света живеят в четири държавиЗа първи път от пет години Северна Америка си връща първото място от Азиатско-тихоокеанския регион и по ръст на броя на милионерите и по повишение на съвкупното им богатство

“Това, което е ясно е, че богатите се притесняват от ефектите от завещаването на прекалено много средства,” казва пред CNBC анализаторът от Motley Fool Джак Капорал. “Те са наясно с това и активно обмислят завещаване на наследство с условия, които стимулират децата им да спазват ценностите, които са важни за тях, като усърдната работа, доброто образование и намирането на добър професионален път.”

Според проучването 85% от заможните хора, на които им се е налагало да отговарят на определени условия, за да получат те самите наследствени пари се съгласяват с това, че е възможно да се завещаят прекалено много пари на един наследник. Общо 84% от участниците, които са получили наследство в размер на между 500 000 и 1 млн. долара, са съгласни с това.

Само 78.5% от тези, които са получили наследство в размер на между 100 000 и 500 000 долара са съгласни, че може да се завещаят повече пари от необходимото, както и 69% от онези, които са получили по по-малко от 100 000.

Въпреки притесненията си относно това какво наследство трябва да оставят, 60% от участниците в проучването смятат, че е “много важно” да се завещае наследство, а приблизително 34% твърдят, че са планирали да завещаят над 50% от активите си на своите наследници.
 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg