Павел Бандилов: Използвайте активно спестяванията си

5228
Павел Бандилов: Използвайте активно спестяванията си

Трябва да бъдем активни със спестяванията си. Обърнете внимание на календара до края на годината. Предстоят избори в САЩ. Определено това не ни дава повод да имаме по-голям апетит за риск. Пазарите вървят към стратегия, която е по-пасивна. Това заяви Павел Бандилов, финансов анализатор в ИП СИС, по време на седмото издание на форума "Шумът на парите".

Любимият актив на Бандилов е златото. Според прогнозата му то отново ще започне да свети добре, независимо от пониженията през изминалите седмици. Основателна причина да залага на златото е страхът, който той предвижда да се появи на пазара.

По думите на Бандилов в малка или голяма степен банките развиват сектора на спестяванията, но дали усилията им ще дадат резултат той има съмнения.


При търгуване първото нещо, което трябва да направим, е да запазим капитала, защото иначе няма с какво да търгуваме. Очаквам до края на годината да се изясни какво се случва с развиващите се пазари, в частност Китай и Турция, и ниските лихвени проценти там, каза още финансовият анализатор. Той подчерта кешовата наличност като изключително важна за всеки.

Тази година това, което го притеснява, е, че в началото на годината е очаквал след спада на петрола пазарите да обърнат посоката надолу, но е имало ръст. Поради тази причина ще бъде по-внимателен, в режим на готовност. До края на годината Бандилов препоръчва да заложим на повече в кеш. Той предпочита пасивността до края на годината с оглед да навлезе, когато е дошъл подходящ момент.

Финансовият анализатор в ИП СИС смята, че предстои кризисен, а не инфлационен период. От тази гледна точка, златото е убежище. Подобно на Красимир Атанасов, той също не е бил привърженик на златото дълго време.

Бандилов коментира спада на цената на петрола. За него става дума за процеси, които все още не осъзнаваме напълно.
Добре е да ги обмислим. Нещо започва да се променя на пазара за търсене на петрол. Този пазар няма да е същият. От гледна точка на най-добри печалби/загуби, периодът 2005-2007 година няма да се повтори скоро, заяви Павел Бандилов.

Той смята, че в някаква степен периодът 2008-2009 г. е преболедуван. Дали е свършен обаче не може да се каже точно. Зависи от самите нас. Всеки трейдър трябва да познава своите слаби и силни страни, смята Бандилов.

В моя начин на виждане на пазара трейдингът увеличава вероятността да се правят грешки. Затова винаги съм коригирал стратегията си. Позициите, които ми харесват, са по-скоро в областта на четвърта техническа революция, която се случва в САЩ.

Вълнувам се от компании като Google, Apple и др., допълни още финансовият анализатор. Според него две са уменията, които един трейдър трябва да притежава. Това са адаптивност и самокритичност. Не бива да се обвинява светът за собствените грешки, завърши той.

На 1 юни ще се проведе и вторият ден на форума Шумът на парите. Очаквайте 20 лектора в трите панела: Банки и небанкови финансови институции, Бъдещето на технологиите и Икономиката на България.

Форумът Шумът на парите се провежда със съдействието на основните ни партньори Коника Минолта и Уникредит Булбанк, както и партньорите Алкомет, Девня Цимент, Адмирал Маркетс, Garitage Investment Management, Капман Холдинг, Qatar Airways, MBL|CBRE, Провидънт Файненшъл, Residential Park Sofia, ЗАД България и Сирма груп Холдинг.

Организационен партньор на събитието за поредна година е агенцията за връзки с обществеността AMI Communications България.

Форумът се провежда с медийната подкрепа на сп. Мениджър, Агенция Фокус, Novini.bg, Fakti.bg, Offnews, Imot.bg, Kaldata, сп. Икономика, Seenews, economic.bg, в. Сега и Enterprise Europe Network.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg