Петима колеги, с които трябва да се сприятелите на работа

2223
Петима колеги, с които трябва да се сприятелите на работа

Прекарвате по-голямата част от деня си в офиса. За това ще ви дадем съвет как да направите работната среда по-приятна.

Изследване на Gallup показва, че ако сте приятели със следните 5 души, имате шанс да подобрите удовлетворението от работата си с почти 50%.

Когато подбираме приятелите, ние обикновено не се съобразяваме с тяхната кариера и професионален статут. В работата обаче, тези „тънки сметки" могат да ни бъдат от полза.

Ето с кои хора в офиса трябва да сте в добри отношения:

1 Системния администратор

Да, сисадмините често не са най-дружелюбните хора на света и може би никога нямаше да се сприятелите с тях, извън работата, но когато компютърът ви блокира, имейлите ви изчезнат и си забравите паролата за трети път тази година, ще ви се иска друго.

Освен това, той има достъп до всичко, което правите онлайн, не че особено му пука, за това в какви сайтове влизате и какво сваляте. Добре е, обаче да сте приятелчета.

2 Ветеранът

Във всяка компания има поне по едно „старо куче". Не всички те обаче са готови да помагат на „младите". Поддържайте приятелство с този/тази, който е най-отворен за помощ.

3 Някой от другия отдел

Приятелството е още по-силно, когато нямате конкуренция по между си, работата ви няма нищо общо, дори и прекият ви шеф е различен.

Човекът от другия отдел няма за какво да ви завижда, няма да ви отмъкне повишението, а и гледа нещата отстрани, което означава, че може да даде по-трезва преценка и по-добър съвет относно на ситуацията във вашия отдел.

4 Секретарката

Тя се грижи за поръчването на консумативи, тя планира събиранията и прави резервациите за командировките. Много хора обръщат внимание на секретарката, само когато им трябва нещо. Вие обаче говорете с нея всеки ден, ходете заедно на обяд.

Може да я улеснявате в някои нейни задачи, като си спазвате сроковете, поддържате си документацията и си миете чашата от кафето (което по принцип си е задължение на всички). Така и тя ще се постарае да направи вашата работа по-лесна.

5 Съучастник

Това е най-добрият ви приятел - човекът, който да ви покрива, когато закъснеете, човекът, който да поеме ваша задача, когато изоставате с графика и т.н.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg