Иван Иванов: България стои перфектно на световната техно карта

2644
Иван Иванов: България стои перфектно на световната техно карта

LG Electronics, като високотехнологична компания, е извървяла своя път да създаде, както по отношение на потребителските продукти, така и по отношение на бизнес продуктите, най- доброто, което технологията предлага към момента.

Това заяви Иван Иванов, управляващ директор на LG Electronics България, по време на панел Бъдещето на технологиите от форума Шумът на парите, организиран от Profit.bg.

Ние сме отворили вратата към всички, които желаят да използват, внедряват и развиват себе си или продуктите си с помощта на нашите, и не само на нашите, на високотехнологични продукти, добави Иванов. 

Ние имаме платформи, като Open Partnership, Open Source, които позволяват на всеки разработчик и дори на всеки един човек, който се интересува от технологично развитие, да направи следващите стъпки и да създаде уникален продукт, който да предлага на своите клиенти.


Хората по принцип възприемат технологичните компании като производители на крайния продукт, но това е само една част от айсберга, която е над водата. Това, което всъщност е под повърхността, е по-интересно. Това са технологичните решения, които дават база за развитие на бизнеса, според Иванов.

Ние сме изостанали в това отношение, според Иванов. Технологиите са налице, както и всички решения и продукти, даващи възможност за абсолютната крачка към една дигитализация на всички процеси.

Високите технологии са един от начините да се реализира висока добавена стойност.

Технологичната инфраструктура позволява на други компании да инвестират непрекъснато, дори и в България. Това не се вижда с просто око, но е абсолютно налице.

Много скоро ще дойде моментът, в който нашите технологии ще бъдат търсени, вратите са отворени, смята Иванов.

Инвестициите се насочват там, където са технологиите, те следват технологиите.

В момента там, където има изградена технологична инфраструктура (интернет, софтуер, връзки), компаниите идват. Затова е бумът в този сектор на обслужването и ютилитис в България.

Не, защото инвеститорите считат България за някакъв рай, а просто защото технологично България стои перфектно на картата на света, според Иванов.

Спонсори на проявата през 2017 г. са Уникредит Булбанк, Алкомет, Адмирал Маркетс, Сирма Груп Холдинг, Amundi Asset Management, iuvo, Интернационал Хотел Казино & Тауър Суитс, Регус България, LG, Mastercard, Garitage Park и Американският университет в България.

Медийни партньори на Шумът на парите' 2017 са Novini.bg, Economic.bg, Broker.bg, списание Икономика, Kaldata.com, Offnews, SmartMoney.bg и Enterprise Europe Network.

Повече информация за лекторите и програмата на събитието може да намерите на https://profit.bg/forum/ или във Facebook

Българският бизнес

Всичко по темата Шумът на парите 2017

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg