9 професии за книжни плъхове

3771
9 професии за книжни плъхове

Ако обичате да четете, тогава винаги търсите начин да посветите известно време от деня си на интересна книга. С удоволствие ви представяме 9 професии, които са за книжни плъхове.

Те ще ви донесат желаното удовлетворие в професионален план.

1. Блогър

Воденето на блог е идеалната кариера за онези от вас, които обичат да четат. Ако сте се специализирали в определена тематика, може да се наложи да прочетете тонове литература по въпроса.

Личният блог може да бъде голямо предизвикателство. Не са малко примерите за хора, които напускат обичайната си работа, за да се посветят изцяло на блогърството.

Друг вариант е да започнете работа във вече съществуващ блог.

2. Романист

Едно от предизвикателствата на това да си автор е, че трябва да четеш други книги, за да се вдъхновяваш.

Трудно е обаче да постигнете успех, тъй като има много други писатели. Затова може би това не е професия за пълен работен ден. Ако пък нито едно издателство не прояви интерес, можете сами да издадете творбата си.

3. Библиотекар

Когато размишляваме по въпроса каква работа би се хареса на книжен плъх, библиотеката и архивът изплуват на повърхността. Това е професия, която позволява не само да имате досег до книгите, но и да споделяте с мнозина други своята страст по четенето.

4. Издател

Ако работите в издателска къща, може да станете част от хората, които селектират бъдещи заглавия, които ще имат успех на пазара. Част от работата изисква да четете чернови, да ги коригирате и да измисляте корици на книги.

5. Служител в компания, занимаваща се с книги

Проверете какви компании работят с книги. По този начин може да откриете доста привлекателни възможности.

6. Собственик на книжарница

Ако ви се върти в ума да стартирате малък бизнес и искате той да включва любов към четенето, защо да не отворите своя книжарница?

7. Литературен агент  

Един литературен агент често се намира между автора и издателя. По принцип той представя самите автори и им помага в сключването на сделка с издателските къщи.

8. Професор по литература

Споделете своята любов към книгите с по-младите чрез работата си като професор по литература или просто като учител Анализирайте свободно своите любими автори и творбите им, обсъждайте със студентите и работният ви ден ще бъде повече от прекрасен.

9. Редактор

Работата на редактора – независимо дали е на книги, списания, онлайн издания и т.н., е свързан с много четене и редактиране. Основно четене! Така че, ако сте книжен плъх, давайте смело!

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...