Най-добрите места за пенсиониране в света

13439
Най-добрите места за пенсиониране в света

Изданието International Living излезе с традиционната си годишна класация за това къде е най-добре да се пенсионирате през тази година.

В класацията са участвали 23 страни, като са взети под внимание фактори, като достъпност на стоките и услугите, интернет достъп, здравеопазване, климат и лесен достъп за пътуване до други страни.

Вижте още: 37 лева седмично, за да се пенсионирате милионер


И тъй като класацията е ориентирана към това да дава най-добрите предложения за пенсионери от други страни, с голяма тежест в нея са фактори като цена на недвижими имоти, потенциални привилегии за чуждестранни пенсионери, както и възможни развлечения.

Резултатите отново не са особено голяма изненада, като в челото доминират страни от Южна Америка.

Панама е класирана на първо място като най-доброто място за чуждестранни пенсионери. Страната е с достъпни цени, здравеопазването е с високо качество, климътът е благоприятен. В допълнение жителите на страната се определят като дружелюбни и гостоприемни, а английският език е широко разпространен.

Общо шест страни от Южна Америка попадат в класацията на десетте най-добри места за чуждестранни пенсионери – Панама, Еквадор, Мексико, Коста Рика, Колумбия и Никарагуа.

Малайзия заема най-висока позиция по отношение на критерия достъпност. Тя е класирана на пето място в подреждането.

Страната става все по-достъпна през последните години по отношение на цените. Тя е предпочитана от пенсионерите предимно от Великобритания и Австралия през последните години, но става все по-популярна и за пенсионираните американци.

По отношение на здравословния начин на живот, първата позиция е за Коста Рика и Никарагуа. Хората, които искат да се радват на чист въздух и добро време, определено поглеждат към тях. Тези две страни предлагат също така високо качество на здравеопазването.

Лесен достъп до виза и получаване на гражданство са нови критерии, които се вземат предвид в тазгодишната класация. В някои страни, като Панама например, това е относително лесно и евтино.

Най-високо в класацията по отношението на качеството на здравеопазването се класират Колумбия и Малайзия, които сериозно развиха здравния туризъм поради ниските цени и високото качество на услугите.

По отношение на най-голяма достъпност в цените на стоките и услугите, на първо място е Камбоджа. Апартаменти в добри квартали могат да бъдат намерени при месечни наеми от 250 долара, а вечеря навън струва средно около 5 долара.

По отношение на добра инфраструктура, достъп до летища, интернет и др., челните позиции са за европейски страни като Испания, Португалия, Ирландия, Франция и Малта.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Тишо
# 0
17:01 | 28 January 2016
Да кажем,че Панама,Коста рика и Мексико не са точно от Южна Америка но добре от Латинска Америка са но Нигерия и Южна Америка..............................
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg