Най-безсмислените световни рекорди

2014
Най-безсмислените световни рекорди

Всички са чували за Книгата на рекордите на Гинес.

Това е най-авторитетният източник за световни рекорди от всякакъв вид.

Насоките за създаване на световен рекорд са относително свободни. Технически погледнато, всеки може да кандидатства за почти всеки рекорд, стига да отговаря на установените насоки. Ако дадено лице подаде заявка за нов рекорд, той трябва да бъде: 

  • измерим,
  • разбиваем,
  • стандартизиращ,
  • проверим,
  • с една променлива,
  • универсален,
  • съществено различен от друг


Освен това, всеки може да представи почти всичко като световен рекорд. Така се оказва, че вашите петнадесет минути слава може да са само въпрос на минути и формуляр за кандидатстване.

Ето десет от най-безсмислените световни рекорди, опитвани от човечеството:

Най-татуираният мъж


Не всеки се решава да си направи татуировка, особено след като знае, че кожата се пробива до 3000 пъти в минута от машина за татуиране. Но Люк Даймънд има татуировки, покриващи цялото му тяло. Точно така, дори клепачите, ушите и неговите гениталии.

Люк също така е гълтач на мечове и жонглира. Но нито един уличен акт не е толкова забавен, колкото да видиш някого с мастило на всеки сантиметър от тялото му.

Най-голямата колекция смърфове

Колекционирането е свързано с намирането на нещо уникално и изразяването на себе си, нали? Е, Герда Шерс има смърфове на стойност над 100 000 долара в дома си. Само си представете какво Гаргамел би направил за тази купчина пари. И с всички тези сини лица, втренчени в нея, Шерс никога няма да живее сама. Има онлайн общност за събиране на смърфове, в случай че се интересувате.

Най-много бадеми, консумирани за една минута

Може да звучи безсмислено да се опитвате да консумирате повече бадеми от всеки друг за 60 секунди, но Лия Шуткевер решава, че си заслужава времето. 

Всичко, което трябва да направите, за да победите този рекорд, е да седнете с торба бадеми и да се опитате да изядете повече от 40 бадема за минута – рекорд, поставен през октомври 2021 г. Бъдете внимателни обаче. Шуткевер е експерт. Тя държи няколко световни рекорда, свързани с този странно безсмислен талант, макар че бадемите са полезни…

Най-много обекти в една брада

Пандемията от COVID-19 накара много мъже да се пробват да пуснат брада и да видят колко могат да пораснат космите по лицето им. За някои това е демонстрация на мъжественост. Но за други гъстата брада просто не е достатъчна.

Защо да не направите крачка напред, като използвате тази брада, за да счупите световен рекорд? Джоел Щрасър решава да опита точно това, пробвайки да слага различни предмети в нея. Ето и постиженията:

Клечки за зъби: 3500

Пръчици за хранене: 520

Сламки: 312

Коледни орнаменти: 302

Само се надяваме да няма нещо забравено след цялото това изобилие.

Най-скоростното ядене на бурито

Половин час за обяд никога не изглежда достатъчно дълго за работен ден, нали? Но само 35.26 секунди са необходими на Лия Шуткевер (да, същата с бадемите), за да излапа цяло бурито. Нейната цел е да победи рекорда от 40 секунди. 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg