Най-добрите университети за компютърни науки в Европа

11264
Най-добрите университети за компютърни науки в Европа

Диплома по компютърни науки от водещ университет може да осигури на притежателя й мечтаната работа в компании, като Apple, Google и Facebook.

Кои университети обаче предлагат най-доброто обучение по компютърни науки, ако става въпрос за впечатляване на работодателите?

От Business Insider са използвали световната класация на университети на QS за 2017 г., за да подредят водещите университети за компютърни науки в Европа.

Това е една от най-престижните класации, към която кандидат-студентите се обръщат, когато решават в кой университет да кандидатстват. Работодателите също могат да прибягват до нея, когато решават кой кандидат да наемат.


Класацията се изготвя въз основа на няколко критерия, сред които репутация на учебното заведение в академичните среди, репутация сред работодателите и качеството на изследванията, които университетът прави в съответната дисциплина.

10. Политехнически университет Милано — учебното заведение разполага със 74 преподаватели по компютърни науки и инженерна дейност. Факултетът получава резултат от 74.6 (от максимални 100) в класацията на QS за обучението, което предлага по компютърни науки и информационни системи.

9. Московският държавен университет „М. В. Ломоносов“ — В основания през 1755 г. от Михайло Ломоносов университет се обучават над 40 000 студенти. Обучението по компютърни науки и информационни системи на университета получава впечатляващия резултат от 74.7.

8. Технически университет — Мюнхен - Това висше учебно заведение получава оценка от 77.2 за предлаганото обучение по компютърни науки и информационни системи.

7. Лондонски университетски колеж — Със силните си връзки с нови стартъп компании, като DeepMind, този университет предлага едно от най-добрите обучения в тази сфера. Университетът получава оценка от 78.9.

6. Швейцарски федерален технологичен институт в Лозана — Този швейцарски университет специализира във физични науки и инженерство. Обучението по компютърни науки и информационни системи получава оценка от 80.7 в класацията на QS.Университетите, създали най-много милионери и милиардериНито една университетска диплома не може да гарантира богатство в бъдеще, но има някои висши учебни заведения, които с времето са доказали, че произвеждат богати хора

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg