Акционерите на Неохим ще гласуват за дивидент от 3.3 млн. лв.

1501
Акционерите на Неохим ще гласуват за дивидент от 3.3 млн. лв.

© Неохим

Дивидент в размер на 3.361 млн. лв. от общата печалба на дружеството от 28.027 млн. лв., реализирана през 2016 г., могат да получат акционерите на Неохим.

Предложението на Съвета на директорите ще бъде подложено на гласуване по време на предстоящото общо събрание на акционерите, насрочено за 23 юни (петък).

Ако то бъде прието, то брутният дивидент на една акция ще се равнява на 1.30 лв. Това е значително повече от разпределеното преди година - 0.80 лв., както и дивидентът за 2012 и 2011 г., равняващ се на 0.40 и 0.30 лв. за лот.

Акционерите на дружеството ще гласуват и освобождаването от длъжност от състава на Съвета на директорите на Феборан ЕООД и Феборан Прим и замяната им с Хуберт Пухнер и Мартина Аубергер.

Печалбата преди облагане с данъци на компанията за първото тримесечие на 2017 г. достигна 15.44 млн. лв., като отчита намаление спрямо реализираната печалба за година по-рано от 21.956 млн. лв.

Акциите на Неохим губят 6.86 на сто от пазарната си оценка от началото на годината, до 55.514 лв. за брой, с което са и най-слабо представящата се компания от 15-те включени в изчислението на SOFIX.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg