Ир. Христова: Все пак ще затворим на положителна територия

1243
Ир. Христова: Все пак ще затворим на положителна територия

„След бурното движение от миналата седмица, очаквам днес търговията да е спокойна и без резки изменения", коментира Ирина Христова, брокер във ФК Евър, за Profit.bg.

Някои от акциите отбелязаха двуцифрен ръст и според Христова сега е време на прибиране на печалби, което ще е съпроводено с лек спад на цените от максималните им нива отпреди дни.

„Смятам, че индексите ще се движат около вчерашните си нива, като все пак ще приключат на зелена територия", каза в заключение експертът.

Рязкото поскъпване на индекса на българските „сини чипове" SOFIX бе последвано от рязко понижение вчера. Само в понеделник индикаторът загуби близо 4% от стойността си и затвори на 407.46 пункта. Подобно и на петъчната сесия, денят започна с повишения, които не се задържаха до нейния край.

Спадът при останалите три индекса бe - BG 40 (-0.06%, 128.33 пункта), BG REIT (-1.35%, 46.78 пункта) и BG TR30 (-1.49%, 342.91 пункта).

Общият оборот на регулиран пазар в понеделник достигна 4.26 млн. лв., от които 2.77 млн. лв. бяха от сделки с корпоративни облигации и по-конкретно на ББР. По позицията се прехвърлиха 1 400 лота по номинална стойност 1 000 евро.

През деня се търгуваха 73 емисии акции. Повишение в цената имаше при 23 от книжата, а други осем акции не отчетоха промяна в стойността си.

Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg