Еврохолд свива загубата си до 0.4 млн. лв. за полугодието

800
Еврохолд свива загубата си до 0.4 млн. лв. за полугодието

Съгласно междинния консолидиран финансов отчет за второ тримесечие на 2011 година на Еврохолд България АД консолидираните приходи от оперативна дейност на компанията са в размер на 179.8 млн. лв. спрямо 193.7 млн. лв. за същия период на 2010 година.

Приходите от продажби за текущия период, включващи приходи от застрахователна дейност, продажба на автомобили и недвижими имоти, са в размер на 162 млн. лв. спрямо 182 млн. лв. за предходния период.

Основната причина за реализирания спад от 10.9% на приходите от продажби се дължи на намалението на записаните премии по застраховка Гражданска отговорност на автомобилистите в Румъния още през първо тримесечие на настоящата година.

Финансовите приходи, включващи приходи от лизингови операции, инвестиционно посредничество и дейността на дружеството-майка, нарастват с 52%, достигайки 17.8 млн. лв. спрямо отчетения през първо полугодие на 2010 година резултат в размер на 11.7 млн. лв.. Групата отчита загуба за периода в размер на 0.4 млн. лв. спрямо загуба от 4.7 млн. лв. за съпоставимия период на миналата година.

Холдингът отбелязва положителен паричен поток от оперативна дейност в размер на 14.2 млн. лв.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg