Фазерлес: Цените на дървесината скачат с 20–25% ежегодно (  4F6  )

2531
Фазерлес: Цените на дървесината скачат с 20–25% ежегодно

"Дейността на Фазерлес АД през първото тримесечие на 2012 започна в условията на рецесия на икономиката, в резултат на дълговата криза в Европа. Това неминуемо оказва сериозно влияние върху пазарите, особено в Южна Европа, където са и най-голяма част от традиционните клиенти." Това се казва в междинния доклад на дружеството към 31 март 2012 година.

Нормални са и сезонните затруднения през първото тримесечие. "На практика за два месеца бе блокирана възможността за доставка на основната суровина – технологична дървесина и дървесни отпадъци", допълват от дружеството.

Приходите за периода са 3.62 млн. лв., което е с 20% по- малко от отчета за същия период на предходната година. Независимо от намалените приходи от продажби, финансовият резултат към 31 март е печалба в размер на 194 хил. лв.

Разходите за производство, особено за основната суровина – дървесина, нарастват много сериозно, поради изключително голямата конкуренция и безконтролния износ на суровината. На практика цените на дървесината се увеличават с по над 20 – 25% ежегодно, допълват още от Фазерлес.

За да бъде ограничено влиянието на този процес, от Фазерлес отчитат сериозен ръст в дела на дървените отпадъци, използвани като суровина за производство на плочи. Непрекъснато се увеличава дела на доставяната суровина – технологична дървесина и дървени отпадъци от Румъния.

През първото тримесечие започна изпълнение на заложената в Бизнес плана инвестиционна програма, като най-сериозни са разходите за обезпечаване на доставката на дървесина и дървени отпадъци.

Фазерлес АД-Силистра, 4F6 – профил и борсова статистика

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Harace
# 0
14:06 | 18 June 2012
Call me wind beacsue I am absolutely blown away.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg