Спиди ЕАД публикува първи отчет като публична компaния

2039
Спиди ЕАД публикува първи отчет като публична компaния

След като през септември тази година Спиди ЕАД обяви намерението си да предложи на външни инвеститори до 20% от капитала си на БФБ, вчера компанията за първи път публикува финансов отчет за първите девет месеца на 2012 г. в качеството си на публична компания.

Плановете на Спиди са да обяви официално вторично публично предлагане на акции на БФБ в средата на месец ноември 2012 г.

От Спиди очакват интерес от страна на българските инвеститори предвид добрите си резултати в последните години.


Според публикувания отчет, въпреки трудната икономическа обстановка, дружеството успява да реализира  приходи в размер на 38.5 млн лв. за деветмесечието на 2012 г. или ръст от близо 17% спрямо 2011 г., продължавайки тренда от предходните години.

В резултат на непрекъснатите инвестиции в подобряване на ефективността, от дружеството отчитат нарастване на печалбата с изпреварващ темп спрямо приходите – 23% до 6.43 млн. лв.

От началото на 2012 г. компанията е инвестирала 4 млн. лв. в обновяването и модернизирането на автопарка и разширяването на капацитета за обработка на пратките. Увеличени са площите на основните разпределителни центрове в страната.

Най-големият от тях, този в София, е увеличен близо три пъти на 3 800 кв. м. Инвестициите си в разширяването на капацитета от Спиди обясняват с плановете за растеж през следващите няколко години.

Според публикувания отчет, компанията продължава стабилно да печели пазарен дял, който през тази година надхвърля 30% от куриерските услуги.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg