Корадо-България участва в деня на българския капиталов пазар

1515
Корадо-България участва в деня на българския капиталов пазар

© ЕБВР

Българският производител на радиатори “КОРАДО-България” АД е сред компаниите, участващи днес в Деня на българския капиталов пазар, организиран от Българска фондова борса и Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР). Събитието се провежда в централата на банката в Лондон.

Целта на Деня на българския капиталов пазар е да даде поглед върху българската икономика, капиталов пазар и инвестиционни възможности. Събитието е насочено към  инвеститори, базирани в Лондон, които се интересуват от капиталовите пазари в Централна и Източна Европа.

Представителите на “КОРАДО-България” ще участват и в серия от индивидуални срещи с инвеститори, бизнес ръководители, финансови анализатори. Възходящото развитие на компанията и нейните бъдещи планове, впечатляващото й представяне на БФБ  ще са във фокуса на двустранните срещи.

КОРАДО Груп е сред 10-те най-големи производители на стоманени панелни радиатори в Европа.

Компанията придоби 98.2% от капитала на "КОРАДО-България" през 1998 г. и по-късно намали своя дял до 85.7% чрез вторично предлагане на акции през 2015 г., когато големи местни институционални инвеститори придобиха дялове от българското дружество.

Оттогава до сега цените на акциите на “КОРАДО-България” се покачват плавно и постоянно.

През тази седмица те достигнаха 8.72 лева за акция, което прави покачване от 55% от началото на тази година.

Дружеството следва стабилна дивидентна политика през последните години. Около 78% от печалбата или 2.283 млн. лв. ще бъдат раздадени като дивидент за 2016 г., след като това предложение бъде гласувано от Общото събрание на акционерите, планирано да се проведе на 23 май в гр. Стражица.

КОРАДО-България постигна в началото на 2017 г. своя най-добър в историята резултат с рекордно увеличение на продажбите от 73% на годишна база. Това бе постигнато благодарение на новата високотехнологична линия, пусната в експлоатация, както и на завладяването на нови пазари в Унгария, Украйна, Русия, Франция.

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg