Акциите от увеличението на ХЕС ще са на цена от 19.75 лв.

1289
Акциите от увеличението на ХЕС ще са на цена от 19.75 лв.

Съветът на директорите на Хидравлични елементи и системи на свое заседание, проведено на 3 април 2007 г. прие Проспекта за публично предлагане на акции от увеличението на капитала и емисионна стойност на една нова акция в размер на 19.75 лв., съобщава БФБ.

Проспектът за публично предлагане ще бъде представен на Комисията за финансов надзор за одобрение.

На заседание на Съвета на директорите на Хидравлични елементи и системи, проведено на 14 март 2007 г. бе взето решение за увеличение на капитала на дружеството от 2.62 млн. лв. на 3.039 млн. лв. чрез издаването на 419.173 хил. броя обикновени, безналични, поименни акции с право на глас.

Увеличението на капитала ще бъде осъществено на регулиран пазар – БФБ-София АД чрез издаване на права и записване на нови акции.

Съветът на директорите избра лицензирания инвестиционен посредник Райфайзенбанк (България) ЕАД за водещ мениджър на процедурата по увеличение на капитала.

Хидравлични елементи и системи обяви нетна неконсолидирана печалба за 2006 г. в размер на 1.761 млн. лв., спрямо 1.378 млн. лв. положителен финансов резултат за година по-рано.

Мажоритарен акционер в компанията е Стара планина Холд АД със 70,76 на сто от капитала.

До момента днес по позицията са изтъргувани 763 акции на средно ниво от 26.35 лв. за брой. Оферти за покупка има на цена от 26 лв., а за продажба на 27.20 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg