Днес Комисията за финансов надзор издаде лиценз на Астра Инвестмънт АД (в процес на учредяване) за извършване на дейност като инвестиционен посредник. Дружеството следва в 14-дневен срок да удостовери, че изискуемият капитал е изцяло внесен, съобщават от КФН.

Инвестиционният посредник може да извършва предвидените в ЗППЦК инвестиционни и допълнителни дейности и услуги без поемане на емисии и извършване на сделки с ценни книжа за собствена сметка. За да извършва дейности и услуги съгласно новия лиценз, се изисква дружеството да разполага по всяко време с капитал от не по-малко от 250 хил. лв.

Регулаторният орган издаде лиценз и на Астра Асет Мениджмънт АД, също в процес на учредяване, за извършване на дейност като управляващо дружество, ако в 14-дневен срок удостовери, че изискуемият капитал е изцяло внесен.

Дружеството е със седалище и адрес на управление гр. София, ул. „Средна гора“ № 49. Основните акционери са Одесос холдинг АД с 20% от капитала, Топ Про ЕООД – с 21% и Финтек ЕООД – с 21% от капитала.

В състава на съвета на директорите влизат Валентина Цонева – изпълнителен директор, Десислава Йорданова – председател на СД и Иван Марков – зам.- председател на СД.