Приключи първата фаза по договора между Балканкар Заря АД (

) и Си Ен Ти България Консултинг ООД за внедряване на интегрираната система за управление на бизнес процесите SAP All-in-One, гласи корпоративно съобщение, изпратено до Българска фондова борса.

В него се споменава още, че на успешно проведените първи интеграционни тестове е установена работоспособността на преконфигурираното решение на Си Ен Ти „All-in-One” в условията на Балканкар Заря АД.

От публичното дружество вече може да използват функционалностите на SAP All-in-One, предназначени за обслужване на търговската дейност, планиране и управление на производството, материално и инструментално стопанство, поддръжка и ремонт на съоръженията, управление на качеството, финансово счетоводство и контролинг.

Предстои подготовка и провеждане на втори интеграционни тестове, които са планирани за края на ноември. Продуктивният старт на проекта е планиран за началото на април 2008 г. и по всичко личи, че ще бъде спазен, съобщават от Балканкар Заря АД.

В първите минути на новата търговска сесия, акциите на компанията от Павликени поскъпнаха с 10.61%, до средните 11.99 лв. Обемът от 850 книжа бе изтъргуван между 11.989 лв. и 11.99 лв.