БФБ регистрира за търговия емисията акции на Етропал от понеделник

798
БФБ регистрира за търговия емисията акции на Етропал от понеделник

Съветът на директорите на БФБ-София АД регистрира на “Неофициален пазар на акции”, сегмент “А” емисията акции на Етропал АД-Етрополе () от 12 ноември, понеделник.

Размерът на емисията е 5 млн. лв., разпределена в 5 млн. акции с номинал от 1 лев. Присвоеноят борсов код е ETR.

Етропал АД е водеща фирма в производството на медицински изделия за еднократна употреба. Дружеството е част от икономическата група на Еврохолд България АД (), което притежава 93.71% от капитала на Етропал АД.

След регистрирането на емисията за търговия на борсата, мажоритарният собственик Еврохолд България се очаква да намали участието си в Етропал чрез продажба на част от притежаваните от него акции, но при запазване на мажоритарното си участие в средносрочен план.

В структурата на "Етропал" АД се включват 7 дъщерни компании: "Етропал трейд" ООД, "Диализен център Етропал" ЕООД, "Диализа Етропал Алфа" ЕООД, "Диализа Етропал Бета" ЕООД, "Диализа Етропал Делта" ЕООД, "Диализа Етропал Гама" ЕООД, "Диализа Етропал Сигма" ЕООД.

През последното тримесечие "Етропал" АД създаде две смесени дружества “ИБ Медика” АД в Република България и "Фибра" ООД в Република Италия, в които компанията е съдружник с италиански партньори.

За 2007 г. консолидираните приходи на "Етропал" АД се очаква да надхвърлят 20 млн. лв., спрямо 10.7 млн. лв., реализирани през 2006 г.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg