Бизнес календар за 29 и 30 април

694
Бизнес календар за 29 и 30 април

Днес (29 април) е крайната дата за търговия с правата на Алфа Кредит АДСИЦ, даващи възможност за участие в предстоящото двойно увеличение на капитала на фонда.

Дружеството планира увеличение от 650 хил. лв. на 1.3 млн. лв., чрез издаването на 650 хил. акции с номинална стойност 1 лв. и емисионна стойност 1.16 лв.

Също днес е крайната дата за записване на акции от увеличението на капитала на Булгари резерв пропъртис АДСИЦ. Фондът е в процес на първоначално увеличение от 500 хил. лв. на 650 хил. лв.

Правата на компанията бяха пласирани в две сделки на единична цена от 1.3 лв., или общо 195 хил. лв.

Днес е и последната дата за сключване на сделки с акциите на Трейс Груп Холд, в резултат на на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в общото събрание на акционерите.

Акционерите на компанията ще гласуват предложение за разпределение на печалбата от 2007 г., както и промяна в устава, позволяваща увеличение на капитала на дружеството до 20 пъти в следващите пет години.

До утре (сряда) ще можем да купуваме акции на Медика АД с право на глас в увеличението на капитала на компанията и брутен дивидент от 3 лв. на акция.

Припомняме, че общото събрание на дружеството гласува увеличение от 335 хил. лв. на 10.069 млн. лв., за собствена сметка. По този начин акционерите на компанията ще получат по 29 нови акции.

Както вече споменахме, до 11 май на Българска фондова борса ще се състоят едва 6 борсови сесии.

За изминалата седмица SOFIX се понижи с 1.51%, до 1147.84 пункта, а BG40 отчете спад от 1.7%, до 333.13 пункта.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg