„Искам да съобщя първо на Вашата аудитория, че получихме от английския регулаторен орган FSA в края на декември одобрение за придобиване на статут на клон на територията на Англия. Това ни отне близо две години," заяви в специално интервю за Profit.TV Николай Недков, изпълнителен директор на Делтасток.

По негова информация още през миналата пролет ръководството на компанията взема важно решение за бъдещото развитие на фирмата. „Ръководството на фирмата решихме да закрием всичките си клонове в страната и да пренасочим усилията си в откриване на клонове и офиси в чужбина, предимно в ЕС по линия на паспортизиране на услугите на територията на общността," посочи още той.

Интерес за развитието на Делтасток представляват пазарите на всички по-големи европейски държави от съюза. Според мениджъра на първо място, по линия на бъдещото развитие на компанията и по-специално превръщането й от регионален в глобален играч на финансовите пазари, стои Лондон.

Наред с британската столица фирмата разполага още с клонове в Испания (Мадрид) и в Румъния. Клонът в Мадрид се очаква да започне дейност още този месец или най-късно през февруари. Историята на офиса и впоследствие клон в Румъния датира от 2007 г.

Към днешна дата Делтасток обслужва клиенти от 70 държави, като целта на посредника е глобално присъствие. Оттам осигуряват поддръжка на осем езика, между които китайски и японски.

„Възнамеряваме до края на тази и следващата година да покрием всички основни езици, които се говорят по света като арабски, немски, португалски и др. Целта ни е не само да преведем страницата си и услугите на тези езици, но да имаме и съответната поддръжка", посочи още Недков, като понастоящем от компанията разполагат с подготвени на съответните езици служители.

„Искам да кажа също така, че близо 15% от персонала на фирмата са чужденци", допълни още мениджърът.

Годишната печалба на Делтасток, по информация на изпълнителния й директор, възлиза на 800 хил. лв., с ръст от 30-ина процента на привлечените средства от клиенти. „Вече над 50% от клиентите, които обслужваме, са чужди граждани", посочи Николай Недков.

Какви услуги и възможности за търговия предоставя Делтасток, може да научите само в интервюто на Profit.TV с изпълнителния директор на компанията Николай Недков.