Е-Register стартира на 14 януари, дружествата със срок да се регистрират до 29 февруари

751
Е-Register стартира на 14 януари, дружествата със срок да се регистрират до 29 февруари

На 14 януари 2008 г. стартира новата система на КФН за разкриване на регулирана информация от публичните дружества и другите емитенти на ценни книжа - Е-Register.

Чрез Е-Register публичните дружества и другите емитенти на ценни книжа ще подават към КФН изискуемата по закон регулирана информация.

Тя включва периодичната информация, в това число годишните и тримесечните финансови отчети, вътрешната информация по чл. 6 от Закона срещу пазарните злоупотреби с финансови инструменти, информацията за дяловото участие и другата информация, която дружествата са длъжни да разкриват съгласно закона по реда на чл. 100 от ЗППЦК, а именно информацията относно придобиване на собствени акции от публичното дружество, промените в правата по отделните класове акции, общият брой акции с право на глас и за размера на капитала. Разкриваната от дружествата регулирана информация ще бъде публично достъпна чрез интернет страницата на КФН.

В срок до 29 февруари 2008 г. емитентите са длъжни да се регистрират в системата Е-Register. В периода 14 януари 2008 г. – 29 февруари 2008 г. се счита, че емитентите са изпълнили задължението си за предоставяне на комисията на информацията по чл. 43, ал. 1 от Наредба № 2 и ако са предоставили информацията чрез интегрираната система за разкриване на информация – ЕXTRI.

Стандартите, процедурите и правилата за организация, функциониране и управление на единна система - Е-Register – ще бъдат публикувани на интернет страницата на КФН в раздел „Документи”, „Указания и изисквания”.

КФН, съвместно с професионалните асоциации, планира да организира семинар за емитентите, на който ще бъде представена системата Е-Register.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg