На 14 януари 2008 г. стартира новата система на КФН за разкриване на регулирана информация от публичните дружества и другите емитенти на ценни книжа - Е-Register.

Чрез Е-Register публичните дружества и другите емитенти на ценни книжа ще подават към КФН изискуемата по закон регулирана информация.

Тя включва периодичната информация, в това число годишните и тримесечните финансови отчети, вътрешната информация по чл. 6 от Закона срещу пазарните злоупотреби с финансови инструменти, информацията за дяловото участие и другата информация, която дружествата са длъжни да разкриват съгласно закона по реда на чл. 100 от ЗППЦК, а именно информацията относно придобиване на собствени акции от публичното дружество, промените в правата по отделните класове акции, общият брой акции с право на глас и за размера на капитала. Разкриваната от дружествата регулирана информация ще бъде публично достъпна чрез интернет страницата на КФН.

В срок до 29 февруари 2008 г. емитентите са длъжни да се регистрират в системата Е-Register. В периода 14 януари 2008 г. – 29 февруари 2008 г. се счита, че емитентите са изпълнили задължението си за предоставяне на комисията на информацията по чл. 43, ал. 1 от Наредба № 2 и ако са предоставили информацията чрез интегрираната система за разкриване на информация – ЕXTRI.

Стандартите, процедурите и правилата за организация, функциониране и управление на единна система - Е-Register – ще бъдат публикувани на интернет страницата на КФН в раздел „Документи”, „Указания и изисквания”.

КФН, съвместно с професионалните асоциации, планира да организира семинар за емитентите, на който ще бъде представена системата Е-Register.