Енергоремонт холдинг АД (

) ще участва в ремонта на котлоагрегат и турбинно оборудване на блок № 1 на ТЕЦ "Бобов дол" ЕАД през 2008 г. Това е възможно, след като публичната компания е едно от трите дружества, спечелили обществената поръчка на електроцентралата.

Стойността на подписания на 23 април договор между Енергоремонт холдинг и ТЕЦ-а е малко над 2 млн. лв. без ДДС, или 2.4 млн. лв. с данъка. Това съобщават от Агенцията по обществени поръчки.

В изпълнението на поръчката, чиято обща стойност е за 2.34 млн. лв. без ДДС, ще участват още Енергосервиз Инженеринг ООД и Котлоремонт ЕООД.

Както Profit.bg писа вчера, Енергоремонт холдинг подписа на 22 април друг договор с ТЕЦ "Марица Изток" – 2 на стойност 749.961 хил. лв. без ДДС или 899.953 хил. лв. с ДДС.

Поръчката е за извършване на аварийно-възстановителни работи по вътрешна тръба на комин №2, Н=325 м. Крайният срок за изпълнение на заданието е 28 февруари 2009 г.

Повече за сключените договори на холдинга, от началото на годината насам, може да прочетете тук.

Вчера на Българска фондова борса нямаше сделки с акциите на Енергоремонт. В четвъртък книжата на компанията поскъпнаха с 11.36%, до средните 49.11 лв.