ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ с печалба от 5 млн. лв. за полугодието

596
ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ с печалба от 5 млн. лв. за полугодието

Нетната печалба на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ (ФПП) за полугодието на 2007 г. възлиза на 5.086 млн. лв., съобщават от дружеството.

Приходите на дружеството за второто тримесечие са общо 20.439 млн. лв. Над 80% от тях – 16.942 млн. лева са от продажби на апартаменти в комплекса “Санта Марина” до Созопол и във ваканционен комплекс „Св. Иван Рилски” в Банско, а останалите са от приходи от лихви и от преоценка на придобитите от дружеството поземлени имоти в Созопол.

За първото полугодие постъпленията от клиенти възлизат на 26.229 млн. лв., според отчета на компанията.

През второто тримесечие на 2007 г. ФПП е финализирало продажбите на още 95 от притежаваните от него апартаменти в комплекса „Санта Марина” и 9 апартамента във ваканционен комплекс „Св. Иван Рилски” в Банско, от които се формират и приходите от продажби.

За същия период дружеството е договорило нови 50 продажби, с което общият им брой достига 269.

Общата сума на активите на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ е 80.350 млн. лева при основен капитал 50.7 млн. лева.

ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ е листвано на БФБ-София на 17 февруари 2006 г. Основен акционер в дружеството е „ФеърПлей Интернешънъл” АД с 66.9 % дял в капитала, останалите акционери са институционални инвеститори (5 пенсионни, 8 договорни фонда и инвестиционни дружества) над 110 физически лица и юридически лица, дребни инвеститори.

До момента днес акциите на дружеството поскъпват с 11.49%, до средна цена от 1.65 лв., като сделки бяха сключени и на ниво от 1.88 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg