ФеърПлей Пропъртис пласира 5 млн. акции, увеличението на капитала е успешно

518
ФеърПлей Пропъртис пласира 5 млн. акции, увеличението на капитала е успешно

ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ () ще увеличи капитала си от 50.7 млн. лв. на 55.83 млн. лв. - след успешно приключване на подписката за четвъртото по ред първично публично предлагане на акции на дружеството, съобщиха от компанията.

До крайния срок 6 март са записани и платени общо 5.13 млн. акции с номинал 1 лв. и емисионна стойност 2.25 лв. всяка, а по набирателната сметка на дружеството са постъпили 11.53 млн. лв. Заявените книжа представляват 50,55% от цялата предложена емисия от общо 10.14 млн. акции.

„Набраните средства са достатъчни за осигуряване на собственото финансиране на обявените нови проекти на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ”, коментира Маню Моравенов, изпълнителен директор.

Фондът ще разпредели по 0.14 лв. дивидент на акция, включително и по книжата от новата емисия. Дружеството обяви близо 8.87 млн. лв. печалба за разпределение след 13-кратен ръст на нетната печалба в одитирания си отчет за 2007 г.

Засега няма сключени сделки с акциите на компанията на Българска фондова борса. В петък по позицията се изтъргуваха 150 лота, като средната цена достигна 2.24 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg